Šis tinklaraštis nuo šiandien Jums siūlomas saugiu šifruotu ryšiu

Let's Encrypt svetainės vaizdas
Let’s Encrypt svetainės vaizdas

Dar tik prieš metus svetainės autentiškumą garantuojantys, ir tuo pačiu – saugų, šifruotą ryšį užtikrinantys SSL sertifikatai buvo kainuojantis malonumas. Tačiau nuo šių metų, Let’s Encrypt iniciatyvos dėka, tai tapo iš esmės nemokamu dalyku.

Taigi, šiandien pertvarkiau savo tinklaraštį, kad veiktų su SSL. Taigi, dabar prie dg.lapas.info galite jungtis visiškai saugiai, komunikacija tarp svetainės ir jūsų naršyklės vyks šifruotu ryšiu 🙂 Ir netgi pataisiau visas „nesaugias“ nuorodas į paveikslėlius ir kitus failus svetainėje, tad Firefox ir kitos naršyklės Jūsų, mieli skaitytojai, nebegąsdins pranešimais apie „blokuojamą nesaugų turinį“.

Didelės praktinės reikšmės tai, ko gero, neturi. Neteikiu jokių mokamų paslaugų, net ir registruotis savo tinklaraštyje skaitytojams nesudarau galimybės, tad jokių jautrių vartotojų duomenų mano tinklaraštis nekaupia. Tačiau vis tiek smagu, kad, Let’s Encrypt tarnybos dėka tai padaryti pasidarė paprasta.

Ir gal Google man duos šiek tiek aukštesnį reitingą ta proga.

Tiesą sakant, patį Let’s Encrypt sertifikatą už mane įdiegė tinklaraščio talpintojas, ir iki šiol neradau, kaip tai paprastai padaryti. Matyt, kažkas ne iki galo sutvarkyta vhost.lt talpinimo paslaugos įrankiuose. Tačiau tokią galimybę jau teikia ir kiti talpintojai, ir tai tikrai nėra sudėtinga.


Paskelbta

sukūrė

Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.