Mokslas ar blevyzgos?

Ar girdėjote tokią teoriją, kad vandens negalima virti du kartus? Atseit, antrą kartą užvirinus vandenį, jis praranda kažkokias tais naudingas savybes? (Kad jas atgautų, vandenį reikia užšaldyti).

Čia tai dar nieko, mano skeptiškas protas tiek dar pakeltų. Gal ir iš tiesų tas vanduo pakeičia struktūrą užvirinus antrą kartą. Tačiau neseniai buvau supažindintas su dar keistesnėmis teorijomis. Jas skleidžia tokia organizacija „Coral Club International“, kurios platinamame filme „Vanduo – gyvybės lopšys“ mačiau mokslininkus (ar bent jau tariamai mokslininkus), kurie rimtais veidais aiškino, kad darė tyrimus, ir nufotografavo skirtingą vandens susikristalizavimą šalant, priklausomai nuo greta buvusių žmonių emocijų ar net LAPELIŲ su užrašytomis emocijomis, kurie buvo priklijuoti prie mėgintuvėlių. Taigi, jei ant lapelio buvo žodis „Hitleris“, vandens kristalai buvo negražūs ir rudi, o jei koks nors malonus žodis, pvz., „meilė“ – taisyklingi ir balti. Vat taip 🙂

Vat štai čia yra tos organizacijos logotipas – gal matytas?

Coral Club International logotipas

Žinoma, ten buvo ir kitų, mažiau kraštutinių teiginių. Labai būtų įdomu, jei tą filmuką pasižiūrėtų ir man pakomentuotų koks nors mokslininkas (gal pažystat kokį, kompetentingą? – galėčiau perrašyti). Bet ir šiaip idomu, kaip kiti žmonės į tokius dalykus žiūri.

Aš gal ir skeptikas, bet nesu linkęs atmesti visko, ko nesuprantu, kadangi nesuprantu. Bet visgi susidaro kartais įspūdis, kad ten tikrai blevyzgos…

Dar vienas aspektas – tas Coral Club International yra, šiaip jau, tinklinio platinimo biznis. Tai irgi prisideda prie mano abejonių tokiais teiginiais.


Paskelbta

,

sukūrė

Žymos:

Komentarai

Atsakymų į “Mokslas ar blevyzgos?”: 10

  1. Jaro avataras
    Jaro

    Gal su Saulium Gražuliu pasikalbėk ?

  2. Loading avataras

    Nu, dėl marketingo ir reklamos, patylėsiu;)

    Galiu pasidalinti tėvo patirtimi, kad paskutinis, praėjęs dvi programas iš šios organizacijos, kartu su dieta ir sportu, numėtė 14 kilų ir sumažino cukraus kiekį nuo 11 iki 7 (nzn. kokie vienetai).

  3. Donatas G. avataras

    Taip, apie Saulių jau galvojau 🙂

  4. Joakimas avataras

    Skaičiau ir aš va šitoje knygoje http://www.patogupirkti.lt/book/book.asp?isbn=9955-545-05-4
    Tai aš nepatikėjau tokiais dalykais ir po tokių aprašymų knygos toliau neskaičiau.
    O šiaip gi nesunku tokį bandymą būtų pakartoti. Tik reik kokios laboratorijos kur mikroskopas geras yra.

  5. jurx avataras
    jurx

    Mačiau ir aš tą pilmuką… :).

  6. Arturas avataras
    Arturas

    Sveiki,
    esu susipažines su Koralinio klubo filosofija.
    Kadangi informacija niekam netrukdo siūlau apsilankyti Masaru Emoto puslapyje http://www.masaru-emoto.net/english/entop.html , ir susipažinti su vandens struktūros nustatymo principais.

  7. vilhelmina avataras
    vilhelmina

    Sveiki. Geriau 2 dienas ipylus i vandeni siuos miltelius, jokio poveikio ir siaubinga kaina 30 dienu kursas. Noreciau is sio klubo gauti platesnes informacijos, kaip atsiliepia Lietuvos mokslininkai, kas mums siuloma. Ar tai atitinka musu gyvenimo salygoms, juk mes ne „japonai”. Aciu

  8. arturas avataras
    arturas

    poveikis ryskeja po 2 savaiciu, galiu pasidalinti info apie preparatus 867459196 arba gilys35@gmail.com ARTURAS

  9. Algita avataras
    Algita

    Visi tie kliedesiai apie „gyvą” vandenį rodo, kokia mūsų visuomenė nesveika… Žmonės, ar jūs mokykloje iš fizikos bent dvejetą turėjot?
    Koralinis klubas (Coral Club International) – tai lochotronas. Bet kol bus lochų (lochas – „Ličnost’ Obmanutaja Chuliganami), bus ir loxotronų.

  10. Lida avataras
    Lida

    Sveiki , Donatai, rašyti apie tai ko pats nesupranti ir dar klaidini kitus yra ……, net tokio žodžio parinkti negaliu. Tai ne kliedesiai !Tiesiog daugiau reikia dometis žmogaus fiziologija ir tada bus aišku kodėl atsiranda ligos ir kaip gydytis.Maistas yra vaistas, vaistas yra maistas( maisto papildai yra maistas!) Tai ne mano žodžiai, taip sake žymus gydytojas ir mokytojas Hipokratas.
    Aš išbandžiau CORAL CLUBo maisto papildus ir atsakingai sakau kad tai padeda atstatyti sveikatą. Vanduo svarbiausias komponėntas mūsų organizme ! Vanduo turi 12 parametrų kokybės .Pasidomėkyte, o po to rašikyte !
    Aš esu medikė ir tokios lachotronų kalbos erzina. Pats nieko nenori žinoti ir dar kitus klaidina.
    Pats baisiausias protas yra tas, kuris netarnauja žmogui, galvokime patis ir priimkime sprendimus patis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.