Teismo nutarties preambulė

Sprendimas dėl šmeižto įsiteisėjo: Balsas.lt turėtų mokėti Jurgai Švedienei … bet bankrutuoja

Prieš kurį laiką įraše ilgu pavadinimu rašiau, kad balandžio 2 d. Vilniaus m. apylinkės teismas visiškai patenkino J.Švedienės ieškinį, priteisė jai iš leidinių Balsas.lt ir Lsveikata.lt sąvininkų 10 tūkst. lt moralinės žalos atlyginimui ir įpareigojo paskelbti visą eilę publikuotų straipsnių teiginių kaip tikrovės neatitinkančių ir žeminančių J.Švedienės garbę ir orumą.

Nors nei Balsas.lt, nei LSveikata.lt atstovai nedalyvavo teismo procese, LSveikata.lt valdytojas UAB „Medikų žinios“ visgi apskundė šį Vilniaus apylinkės teismo sprendimą.

Tačiau nieko nepešė.

Vilniaus apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjęs UAB „Medikų žinios“ apeliacinį skundą 2014 m. rugpjūčio 28 d. nutartimi paliko galioti Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą dėl įpareigojimo paneigti tikrovės neatitinkančią ir šmeižikišką informaciją ir 10 tūkst. litų žalos priteisimo.

Nutartyje Vilniaus apygardos teismas konstatuoja, kad pirmosios instancijos teismas teisingai įvertino, kad apie ieškovę Jurgą Švedienę straipsniuose buvo paskelbta tikrovės neatitinkanti, jos orumą žeminanti informacija, bei, kad teismas „teisingai įvertino ieškovės nurodytas neigiamas pasekmes jos gyvenimui po publikacijų paviešinimo, liudytojų parodymus, todėl teisėjų kolegija konstatuoja, kad ieškovei iš atsakovų pagrįstai ir teisėtai priteista solidariai 10 000 Lt žalos atlyginimo“.

Balsas.lt bankrutuoja, tad nuo asmens garbę ir orumą žeminančio straipsnio pasekmių ko gero išsisuks. Bet UAB „Medikų žinios“ ko gero niekur nedings. Prieš metus šie du portalai paleido į eterį šiurpų straipsnį „Neteisėtų gimdymų namuose byla: mirtys, sužalojimai ir placentos valgymas“, kuriame tiesiog prikimšta fantazijų apie gimdymo namuose fenomeną.

Džiugu, kad per daug laki fantazija žiniasklaidos priemonėse šį kartą susilaukia pelnytų pasekmių.

Tikiuosi, kad kažkada, jau greitai, baigsis ir ikiteisminis tyrimas dėl tariamai „neteisėtų gimdymų namuose“, kurį atlieka Panevėžio apygardos prokuratūra, ir kad pagaliau kažkaip išsispręs visas teisinis rebusas, kurio užslaptinimas buvo viena iš šmeižikiškų straipsnių atsiradimo priežasčių.


Paskelbta

,

sukūrė

Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.